İnternet üzerinden satış işlemini gerçekleştirebileceğiniz temel platform e-ticaret sitenizdir. Bu yüzden bir sanal mağaza açarken başarınızı etkileyebilecek en önemli konulardan biri de şüphesiz e-ticaret sitenizi nasıl kuracağınız olacak.
Burada önemli bir noktanın altını çizmekte fayda var. Şirketinizin bir web sitesi olması, e-ticaret sitesi sahibi olduğunuz anlamına gelmeyebilir. (Şirketiniz olduğunu varsayarak bu süreci anlatmaya devam ediyoruz. Eğer bir şirketiniz yok ise şirket kurmak ile ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.)Eğer bir web sitesinde sadece o şirketin iletişim bilgileri ya da ürün katalogu gibi kısımlar varsa e-ticaretten çok internet destekli tanıtım yapmış olursunuz. Peki, e-ticaret sitesi kurmak için gerekenler neler?
İşletmenizin e-ticaret sitesi sahibi olması için satın alım işlemlerinin de bu site üzerinden yürümesi gerekiyor. Yani potansiyel müşterileriniz istedikleri ürünü ödeme yaparak anında sipariş edebilmeli. Ayrıca bir e-ticaret sitesinin tasarımda, ödeme seçeneklerinde, müşteri ilişkilerinde ve altyapıda normal bir siteden farkının olması gerekli. Dilerseniz bu farklara birlikte bakalım…
1. Sanal Mağazanızın Tasarımı
E-ticaret sitenizin tasarımında iki temel bileşenin öne çıkması yararlı olacaktır. Birincisi kullanım kolaylığı. Bir potansiyel müşterinin aradığı ürünü kolaylıkla bulabilmesi ve zorluk çekmeden sipariş verebilmesi tasarımda temel hedeflerinizden biri olmalı. Karmaşıklıktan uzak bir tasarımın yanında, potansiyel müşterilerinizin site içerisinde nerede olduklarını kolaylıkla bulabilecekleri araçlar da işe yarayabilir. Örneğin iyi bir kategori yönetimi ile hazırlanmış navigasyon çubukları ve ayrıca bir arama çubuğu kullanıcıların aradıklarını bulmalarında oldukça yardımcı olabilir. IdeaSoft’un profesyonel temaları veyakonsept e-ticaret temaları bu konuda çok işinize yarayabilir.
2. Ödeme Seçenekleri ve Güvenliği
Kullanıcıların bir e-ticaret sitesinde aradıkları önemli özelliklerden biri de farklı ödeme tiplerine izin verip vermediği. Bir kullanıcı kredi kartı ile ödeme yaparken bir diğeri PayPal gibi ödeme sistemlerini ya da havale yolunu seçebilir. Bütün bu isteklere önceden hazırlıklı olmanız e-ticaret sitenizin geleceği açısından son derece önemli.
Ödeme konusunda dikkat edilecek en önemli kısımlardan biri de güvenlik. Kullanıcılar alışveriş yaptıkları sitelerde kişisel bilgilerinin güvende olmasını istiyorlar. Bunun için SSL gibi bir şifreleme sertifikası ile alışveriş bilgilerinizi korumanız yararınıza olur. Bilgilerin böyle bir koruma sistemi ile korunduğunu ana sayfanızda belirtirseniz bundan haberdar olan potansiyel müşterileriniz sizi daha kolay tercih edebilirler.
3. Müşteri İlişkileri
Kullanıcılar, sanal mağazalardan alışveriş yaparken, geleneksel mağazacılıkta olduğu gibi yüzyüze görüşme imkanı bulamıyorlar. Bu da müşteri ilişkilerinde e-ticaret sitelerinin daha hassas davranmalarını gerektirebiliyor. Potansiyel ve mevcut müşterilerinizle ne kadar sağlam bağlar oluşturursanız, onların size güven duymasını da o derece kolaylaştırmış olursunuz. Güven arttıkça sitenize çektiğiniz trafik de artar. Müşterilerden gelen mesajlara anında cevap vererek istenildiği her an onların yanında olacağınız mesajını vermeniz mümkün. Sorunlarına kısa sürede cevap verebildiğiniz ve etkili çözümler sunabildiğiniz sürece sizleri güvenilir bulacaklardır.
4. Yazılım Altyapısı
Bir e-ticaret sitesinin altyapısı, o sitenin bilgilerinin bulunacağı sunucular, sunucu bakımı ve diğer teknik detaylar için çalıştırılacak personel gibi kısımları için kullanılan bir terimdir. İyi bir e-ticaret altyapısı sizi çıkması olası teknik sorunlardan korur ve potansiyel müşterilerinize daha iyi hizmet verebilmenizi sağlar. Kendi altyapınızı oluşturmak, eğer teknik bilginiz veya bu işe ayıracak uzun bir zamanınız yoksa sizi zorlayan bir iş olabilir. Daha pratik ve etkili bir çözüm arıyorsanız IdeaSoft’un bulut teknolojisine sahip altyapısını size göre demektir. IdeaSoft altyapısı sayesinde hemen kendi e-tiacaret sitenizi oluşturabilir ve siparişlerinizi almaya başlayabilirsiniz. Gelin siz de geç kalmadan Cats Bilişim Teknolojilerine danışın. www.catsbilisim.net.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder